Vragen

Cafeïne

Hoeveel cafeïne zit er in het product:

 

SlimROAST® Optimum met Dynamine

120 mg

SlimROAST® Italian

100 mg

SlimROAST® Brazilian

100 mg

SlimROAST® Optimum Cacao

120 mg

Prevail Trim® Ananas

50 mg

Prevail Energy

80 mg

Prevail Immune

0 mg

 

Hoeveel cafeïne mag ik per dag binnenkrijgen?
Als je te veel cafeïne binnenkrijgt, kun je gezondheidsklachten krijgen. Wat te veel is, verschilt sterk per persoon. Niet iedereen is even gevoelig voor de werking van cafeïne.
Gemiddeld krijgt de Nederlandse man ongeveer 600 mg cafeïne binnen per dag, en de Nederlandse vrouw zo’n 500 mg. De meeste mensen ondervinden daarvan geen problemen. Mensen die merken dat ze gevoelig zijn voor cafeïne kunnen zich beter beperken tot ongeveer 400 mg cafeïne per dag.
1 kopje koffie zit tussen de 90 en 100 mg cafeïne in.
Cafeïne zit onder meer in koffie, thee, energiedrankjes, cola en chocola.

 
 
Wat kan ik het beste drinken?
Drink bijvoorbeeld koffie, thee, iets fris én voldoende water. Water neemt op natuurlijke wijze de eetlust iets weg. Je hersenen maken geen onderscheid tussen honger en dorst. Daardoor kan je het gevoel hebben dat je honger hebt, terwijl je lichaam eigenlijk zit te springen om vocht. Heb je last van hoofdpijn, obstipatie, een droge mond en een slechte adem? Probeer dan eerst wat meer te drinken.
 
Moet ik echt anderhalve liter drinken op een dag?
 Waarom hebben we vocht, waaronder water, nodig?
·        Het draagt bij aan de afvoer van afvalstoffen uit de darmen en via de nieren.
·        Het reguleert je lichaamstemperatuur 24 uur per dag, zeven dagen per week!
·        Het smeert je gewrichten en membranen.
·        Het is ons ‘transportsysteem’ voor voedingsstoffen en zuurstof.
·        Dient als bouwstof voor alle weefsels (cellen)
·        Ons bloed bestaat voor een belangrijk deel uit water.
Het advies voor volwassenen is om per dag zo’n 1,5 liter te drinken. De exacte hoeveelheid is afhankelijk van jouw gewicht, lengte, voedingspatroon en levensstijl. Actieve mensen verbruiken meer vocht. Maar ook de weersomstandigheden spelen een rol. 
Wees gerust: meestal drinken we niet te weinig, omdat het dorstgevoel zorgt dat we gaan drinken als dat nodig is. Dus luister naar je lichaam.
 
Wat zegt middelomtrek over mijn gezondheid?
Je middelomtrek geeft een indicatie van hoe het met je gezondheid is. Te veel buikvet zorgt voor meer gezondheidsrisico.

Het vet dat in de buik wordt opgeslagen is veel beter doorbloed dan het vet dat onder de huid zit. Het buikvet is actiever dan het huidvet en geeft ondermeer vetzuren en hormonen af aan het bloed. De vetzuren veroorzaken leververvetting en zorgen ervoor dat het bloedglucose verhoogd wordt. Bovendien produceert het buikvet ook stoffen die de insulinegevoeligheid verminderen. Buikvet heeft dus een negatieve invloed op de gezondheid. 

Goed nieuws: een kleine vermindering van de buikomvang heeft al direct een positief effect op bloedglucose en hoge bloeddruk.

Het vet dat in de buik wordt opgeslagen is veel beter doorbloed dan het vet dat onder de huid zit. Het buikvet is actiever dan het huidvet en geeft ondermeer vetzuren en hormonen af aan het bloed. De vetzuren veroorzaken leververvetting en zorgen ervoor dat het bloedglucose verhoogd wordt. Bovendien produceert het buikvet ook stoffen die de insulinegevoeligheid verminderen. Buikvet heeft dus een negatieve invloed op de gezondheid. 
Je middelomtrek bepaalt hoe het met je gezondheid is gesteld volgens de normen van de Nederlandse Hartstichting.

 
Hoe meet ik mijn middelomtrek?
 Je meet de middelomtrek over de navel tussen de onderste rib en de bovenkant van het heupbeen. Bij vrouwen geldt dat het lichaamsgewicht gezond is zolang de middelomtrek onder de 80 centimeter blijft. Boven de 88 cm wordt aangeraden gewicht te verliezen. Bij mannen is deze norm onder de 94 centimeter. Boven de 102 centimeter zit je in de gevarenzone. 
Het komt vaak voor dat de weegschaal (nog) geen gewichtsverlies laat zien, maar dat de middelomtrek al afneemt. Laat je dan niet door de weegschaal uit het veld slaan: de centimeter bewijst dat het risico voor jouw gezondheid echt kleiner wordt. Een kleine vermindering van de buikomvang heeft al direct een positief effect op bloedglucose en hoge bloeddruk

 

 

Waarom krachttraining?
Uit onderzoek blijkt dat mensen die voldoende bewegen, zelfs best af en toe mogen “zondigen”. Sporten vergroot namelijk het percentage spierweefsel in het lichaam en krachtraining doet dat nog veel meer. Spierweefsel verbrandt veel energie en stimuleert
 
bovendien de stofwisseling, waardoor je sneller afvalt, zelfs in rust. 

Je hoeft als vrouw niet bang te zijn voor onvrouwelijke vormen. Vrouwen hebben een veel lagere testosteronproductie dan mannen. De spiergroei zal dus minder snel gaan.
Krachttraining heeft veel voordelen:
Je hoeft als vrouw niet bang te zijn voor onvrouwelijke vormen. Vrouwen hebben een veel lagere testosteronproductie dan mannen. De spiergroei zal dus minder snel gaan.
Krachttraining heeft veel voordelen:
·        vrouwen verliezen meer vet dan dat de spiermassa zal toenemen;
·        in rust gaat je metabolisme (ruststofwisseling) omhoog;
·        je wordt sterker in onder andere je rug en buik;
·        je wordt ook mentaal sterker;
·        je hele gezondheid verbetert.

 

Wat is een gezond vetpercentage?
 
Ons lichaam bevat meer dan 60% vocht. Onder invloed van externe factoren heb je het ene moment ietsje meer vocht bij je dan het ander moment. Dit heeft invloed op de berekening. Denk maar aan meer of minder drinken, maar ook aan het eten van voeding met meer of minder zout, later dan anders naar bed gaan, wel of geen alcohol drinken, vlak voor of na een menstruatie zitten en nog veel meer factoren die invloed hebben op jouw “zijn”. Ieder lichaam reageert op zijn eigen manier. 
Met vetpercentagemeter meet je via een batterijtje jouw vochtpercentage, waarmee het vetpercentage wordt berekend. Omdat jouw vochthuishouding  door de dag verandert, zal ook het vetpercentage verschillend zijn in de ochtend en de avond.
Om het verschil in de metingen te minimaliseren kun je het beste altijd op hetzelfde moment van de dag op de weegschaal gaan staan

 

Want waar is al dat water drinken eigenlijk goed voor? 
Als je aan het afvallen bent, komen er nieuwe afvalstoffen vrij uit de vetcellen die verbrand worden. Als er te veel afvalstoffen in je lichaam komen, word je ziek. Ons lichaam, zo ingenieus als het is, beschermt zichzelf daartegen en stopt dus met vet verbranden. Als je dus de vrijgekomen afvalstoffen uit je vetverbranding niet goed afvoert, stopt je lichaam met vetverbranding. Je valt dan minder goed af. Water voert je afvalstoffen af en het is dus nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken om een goed resultaat te (blijven) behalen.
 
Water heeft de beste transportfunctie voor de afvoer van afvalstoffen. Water in de zuiverste zin van het woord. En ja, dan loop je dus de hele tijd naar de wc. Vervelend, maar een goed teken. Dat wil zeggen dat je je lichaam rein houdt van afvalstoffen.
Als je te weinig water drinkt, blokkeer je dus je eigen vetverbranding. Je kunt lijnen wat je wilt, als je niet goed water drinkt, is je resultaat altijd minder goed.
Door voldoende water te drinken is je lichaam in staat om te kunnen vet verbranden.
 
 
Wel of geen water drinken? 
Sommigen zeggen dat het de grootste onzin is om alleen water te drinken, omdat je ook met andere dranken vocht binnenkrijgt. En dat klopt overigens volledig! Je hoeft ook niet alleen water te drinken om je vochthuishouding op peil te houden. Dat kan ook met koffie, thee etc.
Maar de clou zit hem in de vraagstelling. Als je alleen geïnteresseerd bent om je vochthuishouding te reguleren, kun je inderdaad alles drinken. Maar wil je afvallen, dan is het dus wel nodig om 1,5 tot 2 liter water te drinken om een goed resultaat te (blijven) behalen.
Maar ook als je op gewicht wilt blijven is het goed om water te drinken. Wil je dat alle processen in je lichaam optimaal functioneren, dan kun je daaraan bijdragen door voornamelijk water te blijven drinken. Dan blijft je lichaam meer rein van aanwezige afvalstoffen, die bijvoorbeeld ook vrijkomen na extra beweging, sporten of als je ziek bent. 


Keine Produkte in dieser Kategorie vorhanden

The product is currently Out-of-Stock. Enter your email address below and we will notify you as soon as the product is available.

Name
Email
Phone
Comments

WhatsApp Chat